Drugs verzenden in warme vis afgestraft
18 Dec 2021, 12:13
foto


Arsenio H. is gevonnist tot twee maanden cel. Hij postte een doos met warme vis waarin 65 gram cocaïne in beslag is genomen.  
 

Advocaat Edward Redjopawiro zegt dat de verdachte deze week is gevonnist. Arsenio H. heeft op 17 augustus de doos gepost. Redjopawiro haalde in zijn pleidooi aan dat bij de straftoemeting in drugszaken er geen eenduidigheid bestaat bij de strafoplegging. Zo is hem bekend dat in de geruchtmakende drugszaak, waarbij 2.300 kg cocaïne in beslag was genomen er straffen aan drie van de verdachten zijn opgelegd, van respectievelijk 17, 14 en 9 maanden.

Bij Arsenio H. die verdacht werd van de uitvoer van 65 gram cocaïne, werd zes maanden cel geëist. De kantonrechter heeft opgelegd 2 maanden gevangenisstraf. Arsenio H. die op 2 november was aangehouden, komt dan op 2 januari 2022 vrij.
 
De man heeft een oude man geholpen met het verzenden van het pakket. Hij weigerde in eerste instantie zijn medewerking te verlenen. Na herhaaldelijk aandringen van de bejaarde, heeft hij toch zijn medewerking verleend. Hij controleerde de doos, maar zag geen drugs. Er was warme vis in de doos. Het betrof in deze een hoeveelheid drugs van 65 gram cocaïne, welke verborgen was in de buik van de warme vis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May