Hof wijst vandaag vonnis tegen Hoefdraad
17 Dec 2021, 02:24
foto


Het Hof van Justitie zal vandaag vonnis wijzen tegen Gillmore Hoefdraad, ex-minister van Financiën, die vandaag 59 jaar is geworden. Advocaat Murwin Dubois verwacht dat Hoefdraad wordt vrijgesproken. “De verdediging heeft haar best gedaan om het hof te overtuigen dat er niets aan de hand is.” Het Openbaar Ministerie heeft twaalf jaar celstraf met gevangenneming en een boete van SRD 500.000, subsidiair twaalf maanden hechtenis, geëist tegen Hoefdraad.
 
Indien een veroordeling komt, is Dubois wel benieuwd naar de overwegingen waarop de veroordeling steunt.  “De manier waarop wij het materiaal hebben bekeken en onze verdediging hebben losgelaten, verwachten we vrijspraak voor hem.” Hij baseert zijn zienswijze over de vrijspraak op het dossier, het requisitoir van de procureur-generaal, het pleidooi, de repliek en dupliek. “Als wij de balans moeten opmaken dan hebben wij alle overtuiging dat er een vrijspraak volgt.”
 
Dubois stelt dat de feiten helemaal niet leiden tot strafrechtelijke vervolging van Hoefdraad. De verdediging heeft aangegeven dat de directeuren van de Centrale Bank van Suriname, Michael Soeknandan en William Orie, ook hebben getekend voor bepaalde zaken, maar niet in de beklaagdenbank zitten.
 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May