Buitenlandse veroordelingen aanval op journalist Pinas
17 Dec 2021, 00:52
foto
De Nederlandse Vereniging van Journalisten veroordeelt de aanval op journalist Jason Pinas.


De Nederlandse Vereniging van Journalisten heeft de aanval op de journalist Jason Pinas veroordeeld. Algemeen secretaris Thomas Bruning heeft in een tweet aangegeven dat ook de Nederlandse regering gevraagd zal worden om de aanval eveneens te veroordelen en Suriname hierop aan te spreken.

Ook de internationale organisatie Freepress Unlimited heeft de mishandeling van de journalist veroordeeld. De organisatie zegt elke vorm van geweld tegen mediaprofessionals af te keuren. "Journalisten moeten hun werk doen zonder belaagd te worden", stelt de organisatie eveneens op Twitter.

Eerder heeft de Associatie van Caribische Mediawerkers de aanval op de journalist categorisch veroordeeld en zich solidair verklaard met de Surinaamse Vereniging van Journalisten. "Het inzetten van het Staatsveiligheidsapparaat tegen een journalist is ongehoord en wordt veroordeeld", stelt de organisatie, waarin mediaorganisaties van Caribische landen zijn gebundeld.

De Amerikaanse ambassade heeft ook een krachtig signaal gegeven met een verklaring, waarin stelling is genomen tegen het geweld tegen Pinas. Bedreigingen tegen en geweld tegen journalisten raken de persvrijheid, vooral als ze worden uitgevoerd door figuren die banden hebben met de regering, zegt de ambassade.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May