PALU: Mishandeling journalist gevolg van slecht voorbeeld
16 Dec 2021, 14:34
foto


De PALU keurt met klem af de mishandeling van de journalist Jason Pinas door veiligheidsmensen van de vicepresident (vp). Alsof dat niet voldoende is, wordt bij aangifte de journalist voorgehouden door de dienstdoende agent dat Pinas het “mogelijk zelf gezocht zou hebben”. Op zich twee los van elkaar staande gebeurtenissen, zou je op het eerste gezicht zeggen.

Maar diverse beleidsmakers, onder wie de vp, hebben reeds jaren bijna structureel alle ethische codes en wetten overschreden. Net zoals goed voorbeeld doet (goed) volgen, is de mishandeling van de journalist een structureel teken van hoe een slecht voorbeeld wordt opgevolgd. Veiligheidsmensen en agenten hebben hele goede voorbeelden gehad van beleidsmakers die denken dat ze kunnen doen en laten, maken en breken, zonder verantwoording af te leggen.

De oproep van de PALU aan de vp en ook aan de president is, als u persvrijheid hoog in het vaandel draagt, gedraagt u dan ook ernaar. En zo ook elke andere beloften die u doet aan het volk van Suriname, waaronder als u zegt transparant te zijn, of het samen wilt doen met het volk, of recht moet zijn beloop hebben. Beter dan een wet is een goed voorbeeld, heeft ooit PALU-parlementariër Anton Paal in DNA gezegd. President en vp, met een goed gedrag en juiste handelingen zal het volk u goed volgen en bovendien met het juiste gedrag, zoals het hoort.

De PALU kijkt met belangstelling uit naar de resultaten van het onderzoek van deze kwestie door het OM op de kortst mogelijke termijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May