Verlamming justitiële autoriteiten?
16 Dec 2021, 16:57
foto


Het is geen verrassing voor velen in Suriname als in het buitenland wat de reputatie is van de huidige vicepresident (vp) van de Republiek Suriname. Hoe makkelijk gaat het er allemaal toe in onze republiek om iemand met een criminele achtergrond te benoemen in een topfunctie. Voorbeelden zat! Ook de vorige regeringsleider gaat niet vrij uit als het gaat om aanvallen op journalisten die in het verleden zijn gepleegd. Het schijnt dat het motto heden ten dage is "in het verleden journalist(en) afgeslacht en nu liefst mishandelen”.

Wat een onnozele reactie van de vp in De Nationale Assemblee "de journalist kan gaan naar de politie of waar hij wil."

Wat voor toegevoegde waarde heeft de politie in deze zaak gelet op de toon die de vp aanslaat in 's landsvergaderzaal? Is er sprake van verlamming binnen de justitiële autoriteiten? Wat voor karakter gaat Potros Chan Santokhi nu tonen? Waarom zijn bepaalde coalitiepartners van de ABOP plots muisstil?

Het schijnt dat in Suriname wet- en regelgeving alléén voor de kleine man geldt.

Als het in plaats van lijfwachten van de vp ging om de "kleine man", dan was de politie er als de kippen bij en hadden zij allang hardhandig ingegrepen. Maar voor nu "modus operandi silence"!

R. Moenna






Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May