HVB: Collectieve afkeuring en verontwaardiging op zijn plaats
15 Dec 2021, 17:13
foto


De Surinaamse media zouden alle regeringsactiviteiten moeten boycotten naar aanleiding van de recente barbaarse aftuiging van journalist Jason Pinas door veiligheidsmannen van de vicepresident. De regering moet onmiddellijk en publiekelijk deze laffe daad ernstig afkeuren en maatregelen treffen tegen de verantwoordelijke personen. Dit zegt de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) in een verklaring.

Het is de HVB niet ontgaan dat deze actie voorafgegaan is door ettelijke verbale schermutselingen tussen de lokale media en de vicepresident tijdens persconferenties gedurende het haast afgelopen jaar. Daarbij is de geïrriteerde en gênante reactie van de vicepresident op kritische vragen rondom zijn persoon en politieke omgeving vaker tot uiting gekomen.

De collectieve bezorgdheid en afkeuring van dit optreden door de totale mediawereld (nationaal en internationaal), politieke en andere maatschappelijke organisaties geeft aan hoe belangrijk maar tegelijkertijd kwetsbaar het recht van vrije nieuwsgaring en informatieverschaffing in het kader van de vrijheid van meningsuiting wordt beschouwd.

De HVB juicht het toe dat dit klassiek mensenrecht te allen tijde wordt gekoesterd en is van oordeel dat het een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid is van alle burgers met de regering voorop om ervoor te waken dat dit recht wordt aangetast door regeringsautoriteiten.

Ten slotte doet de partij een dringend beroep op de president deze ernstige uitglijder zo op het eind van dit jaar als aanleiding te gebruiken voor een  verantwoorde en open communicatie met de lokale media.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May