Bevorderingen bij Nationaal Leger
15 Dec 2021, 18:57
foto
Een deel van de 172 militairen die zijn bevorderd. (Foto's: Defensie)


Het ministerie van Defensie is bezig met het inlopen van de achterstand in het bevorderen van manschappen van het Nationaal Leger (NL). 172 militairen zijn dinsdag bevorderd in een naast hogere rang. Defensieminister Krishna Mathoera benadrukte vastbesloten te zijn “om onze mensen te geven waarop ze aanspraak maken.” 1 militair is bevorderd tot de rang van luitenant-kolonel (overste), 3 tot eerste luitenant en 1 tot de rang van sergeant der eerste klasse.

Alle bevorderde militairen hebben gelijk hun bevorderingsbeschikking in handen ontvangen. Volgens Mathoera is de bevordering een stukje erkenning en waardering voor de vele jaren dienstbaarheid aan het land. Zij voorspelt dat de uitdagingen op het gebied van veiligheid alleen maar groter worden. Het leger als professionele organisatie moet daarom ook goed voorbereid zijn daarop.

Kolonel Henri van Axeldongen, waarnemend bevelhebber van het Nationaal Leger, meent dat de bevordering in naast hogere rang, betekent dat de militairen zich eraan gecommitteerd hebben om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen. “Uw optreden moet des te meer gestoeld zijn op het rechtsstaatprincipe, patriotisme, integriteit, discipline, professionalisme, vertrouwen, besluitvaardigheid, creativiteit, moed, eerlijkheid, loyaliteit en kameraadschap”, benadrukte hij.

Mathoera stond stik bij het integriteitsbeleid van het leger en benadrukte dat de defensieorganisatie er niet voor zal schromen om de samenwerking met een militair te beëindigen, wanneer ontdekt wordt dat mensen het verkeerde pad opgaan, tekent de voorlichting van Defensie op.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May