Test- en observatieruimte voor speciaal onderwijs
08 Dec, 23:06
foto


Het Pedologisch Instituut van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft een test- en observatieruimte in gebruik genomen. De ruimte is bedoeld om kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben te begeleiden.

Deze test- en observatieruimte moet gezien worden als een leertraject voor speciaal onderwijs aangepast aan de behoeften en noden van deze kinderen. Het project wordt ondersteund door het Kinderfonds van de Verenigde Naties in Suriname (Unicef). Volgens de vertegenwoordiger van het Unicef, Faizal Tjon-A-Loi, blijkt uit onderzoek dat er wereldwijd 250 miljoen kinderen met een beperking zijn, waarvan maar de helft de school bezoekt. Hij complimenteert het team dat zes maanden gewerkt heeft aan dit project en gaf als advies mee om zich verder in te zetten voor het kind dat speciaal onderwijs nodig heeft.
                                                                                              
Het hoofd van het onderdirectoraat Ontwikkelingsdienst, Daniela Rosario, zegt dat met de ingebruikname van de test- en observatieruimte het ministerie de eerste stap heeft gezet om toegang te bieden aan de doelgroep binnen het onderwijs. Gebleken is dat de kinderen van het speciaal onderwijs vaak een vergeten doelgroep zijn. Rosario doet daarom een beroep op het Pedologisch Instituut en het basis speciaal onderwijs, om altijd zijn stem te laten horen. Er zal samengewerkt moeten worden aan de transformatie. Met dit traject is volgens Rosario een stap gezet in de goede richting.


Advertenties