FAI-werknemers willen uitbetaling koerscompensatie
08 Dec, 06:41
foto


De werknemers van het bacovenbedrijf FAI NV willen dat de regering de koerscompensatie waar ze recht op hebben met twk nog voor het einde van dit jaar uitkeert. Het gaat om een netto SRD 700 per maand vanaf 1 september dit jaar.

In een brief aan de directie van FAI NV stelt bondsvoorzitter Dayanand Dwarka dat ondanks alle inspanningen en geduld de werknemers deze noodzakelijke koerscompensatie moeten ontberen. Hij wijst erop dat de regering deze koerscompensatie aan nagenoeg eenieder heeft overgemaakt die ervoor in aanmerking komt, zo ook het personeel van ADRON en OWMCP in Nickerie.

Dwarka noemt het een ernstige miskenning van de werknemers van FAI en zeer onrechtvaardig naar deze arbeiders toe dat juist zij hun koerscompensatie niet hebben ontvangen. "Ondanks hun erbarmelijke situatie blijven zij hun verantwoordelijkheid trouw nakomen," stelt de bondsvoorzitter. En ofschoon de arbeidsrust tot nog toe bewaard is gebleven, neemt de motivatie onder de groep af merkt hij op.

De koerscompensatie was overeengekomen tussen de regering en vakbeweging als verlichting voor de lastenverzwarende maatregelen voor ambtenaren en allen voor wie de overheid verantwoordelijk is voor de uitbetaling van lonen. Sommige groepen hebben door strijd deze uitkering afgedwongen.
Advertenties