Eisers kunnen zich niet verenigen met uitspraak rechter
01 Dec 2021, 16:47
foto


De eisers Jennifer van Dijk-Silos, Steve Meye en Patrick Bhagwandin van de vordering tegen minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid kunnen zich niet verenigen met de uitspraak van de kantonrechter. De overwegingen die in het vonnis zijn opgenomen, staven naar de mening van eisers de uitspraak zoals in het dictum vermeldt niet. Dit delen hun advocaten Nailah van Dijk en Fenny Bhagwandin-Telting

"Wat ook voor eisers in deze is gebleken, is dat gedaagden in hun verweer ten processe juridisch niet deugdelijk hebben kunnen weerleggen, de door eisers aangedragen stellingen. Hierdoor staat het voor eisers dan nog steeds overeind dat er wel degelijk sprake is van belediging, laster, smaad en/of haat zaaien. Daarnevens is het voor eisers gebleken dat in onvoldoende mate de door hun ten processe te berde gebrachte stellingen en bewijzen zijn meegenomen in de overwegingen. Eisers kunnen dan ook niet anders dan om in hoger beroep op te komen tegen het voormeld vonnis," stellen de raadslieden.

Wat volgens de eisers eveneens belangrijk is om te vermelden is dat de kantonrechter in haar vonnis heeft overwogen dat het in het algemeen belang noodzakelijk is dat partijen binnen korte tijd met elkaar in gesprek raken en de discussie aangaan over de tegenbeweging. Dat is het aanbieden van de petitie versus de verantwoordelijkheid voor en bewaking van het algemeen belang, hetgeen volgens de kantonrechter noodzakelijk is in het belang van de openbare orde.

Eisers zijn content dat de kantonrechter het belang van de maatschappelijke discussie en de correlatie met het algemeen belang over de punten opgenomen in de bedoelde petitie voor ogen heeft gezien. Dit is wat eisers reeds maanden ook vragen aan de regering. Het is nog de vraag als de regering hieraan gevolg zal geven, stellen de eisers via hun gemachtigden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May