Penitentiaire ambtenaren doen niet mee met parade
22 Nov 2021, 04:27
foto


Het defilé en de parade zullen dit jaar plaatsvinden zonder leden van het Korps Penitentiaire Ambtenaren. De penitentiaire ambtenaren zullen niet deelnemen omdat zij de nodige kleding en schoeisel niet hebben.

Op een algemene ledenvergadering is door de leden besloten niet mee te doen met het defilé en de parade. Dit is inmiddels medegedeeld aan het  ministerie van Justitie en Politie. Een ander probleem is dat het drumstel ook niet aangepast is om ervan gebruik te kunnen maken.

Enkele penitentiaire ambtenaren zeggen aan Starnieuws dat zij het betreuren dat sommige van hun collega’s uniform hebben, maar geen schoeisel. Anderen hebben niet eens een knuppel. Volgens hen is een investering nodig in dit korps want anders zal bij het bijeenbrengen van het uniform, schoeisel en knuppel van drie penitentiaire ambtenaren pas één ambtenaar volledig zijn gekleed.

Inmiddels zijn gesprekken gaande tussen het bondsbestuur van de penitentiaire ambtenaren en het ministerie van Justitie en Politie over de diverse toelagen van deze groep ambtenaren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May