Radio Muyé na 5 jaar weer in de lucht
21 Nov 2021, 04:47
foto
Community Radio Muyé in het dorp Gunsi is weer in de lucht. Door defecte apparatuur en geen middelen kon er niet worden uitgezonden.


Radio Muyé, in het dorp Gunsi in het district Sipaliwini, is na 5 jaren weer operationeel. Met inzet van Assembleelid Edgar Sampie (ABOP) is er ruim US$ 12.000 opgehaald om nieuw apparatuur aan te schaffen en te installeren. Meer dan 30 dorpen kunnen nu weer op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes en genieten van verschillende programma’s. 

Het radiostation is in 1998 opgericht. In 2015 was het genoodzaakt uit de lucht te gaan omdat apparatuur defect was geraakt. Aan het begin van dit jaar is een plan gemaakt om radio Muyé te heropenen. “Het lag al die tijd stil,” geeft Sampie aan. “De dorpelingen hebben mij benaderd voor hulp. Ik heb natuurlijk gesteund en het is gelukt om geld binnen te halen om apparatuur te importeren.” De import en installatie heeft ruim US$ 12.000 gekost, deelt hij Starnieuws mee. 

Radio Muyé zal in het weekend de hele dag ‘on air’ zijn. Door de week van 6 uur tot middernacht. Het station wordt door dorpelingen draaiende gehouden, het is vrijwilligerswerk. “Het is niet iets van de partij, het is geen propaganda,” benadrukt Sampie. “Ik ben van de omgeving en doe graag iets terug. Natuurlijk ga je er politiek mee kunnen scoren. Maar dat is niet het doel. Wat ik wel ga doen is proberen om de mensen die bij het radiostation gaan werken in vaste dienst te krijgen bij de overheid, zodat we verzekerd zijn dat het station draait want communicatie is heel belangrijk.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May