Organisatie tegen vaccinatiedwang: Er kan oorlog uitbreken
19 Nov 2021, 00:52
foto
Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden hebben donderdag een persconferentie belegd. Aan het woord is Jennifer van Dijk-Silos. (Foto: René Gompers)


De Samenwerkende Verontruste Burgers, Kerkgemeenschappen en Vakbonden, roepen de samenleving op om op 20 november op het Bronsplein te komen protesteren. De vereniging stelt dat de overheid de bevolking dwingt om te vaccineren tegen het coronavirus, en zij niet-gevaccineerden discrimineert, en hierdoor apartheid en haatzaaierij teweeg brengt. Gesteld wordt dat als het zo doorgaat er twee kampen kunnen ontstaan en er een oorlog kan uitbreken. De burgerij moet zich hier tegen verzetten voordat het erger wordt, wordt er opgeroepen. 

De coördinatoren van het verzet hebben op een persconferentie uitgelegd waarom het protest nodig is. Ze geven aan dat ondanks open brieven aan de regering, persconferenties, oproepen en een protestmanifestatie, de overheid “gewoon doorgaat” met het vaccinatiebeleid. De nieuwe maatregelen om de opmars van het virus in te dammen, bestempelen zij als “fascistisch, dictatoriaal, en tiranniek.” Gesteld is dat Suriname al voor 25 procent een fascistische Staat is (een Staat waarbij de regering alles bepaalt en haar wil met geweld doordrukt). Opgeroepen is om het niet tot 100 procent te laten komen. 

Een deel van de sprekers heeft ook aangegeven waarom zij tegen het vaccineren zijn. Aangevoerd is dat om verschillende redenen er geen vertrouwen is in de prik; het is een experiment, de producenten van de vaccins zijn niet aansprakelijk in geval het fout gaat, de prik breekt juist het immuunsysteem af, voor elke coviddode krijgt de overheid geld, er wordt met de vaccinatie een programma van miljardair Bill Gates gevolgd, God heeft iedereen geschapen met immuniteit tegen elke ziekte, gevaccineerden belanden ook in het ziekenhuis en gaan ook dood. 

Dat de protestmanifestatie gedwongen is verhuisd van het Onafhankelijkheidsplein naar het Bronsplein, wordt ervaren als machtsmisbruik. Ook is bepaald dat de samenscholing niet groter dan 10 personen mag zijn. De nieuwe maatregel dat alleen voor gevaccineerden indoor dining is toegestaan, is een voorbeeld van discriminatie en apartheid. Aan de ene kant zit er geen logica in de maatregelen. Omdat in grote zaken zowel gevaccineerden als niet-gevaccineerden, gewoon massaal aanwezig mogen zijn. 

“Mensen, volk van Suriname, het is echt tijd dat u zich verzet tegen al deze activiteiten,” roept Jennifer van Dijk-Silos op. “Verzet tegen de vaccinatiedwang, tegen de haatzaaierij, tegen de apartheid, tegen het vertrappen van de mensenrechten.” Ze roept “alle mensen” om zaterdag op Bronsplein te zijn: “Om te demonstreren dat dit volk niet labiel is, niet inert is, niet slap is, maar ook in opstand kan komen.”
Advertenties

Saturday 03 December
Friday 02 December
Thursday 01 December