Scholen gaan voor hygiëne en schoon drinkwater met Wash
16 Nov 2021, 19:19
foto
De lancering van het Wash-project. (Foto: MinOWC)


Het Wash-(water, sanitatie, hygiëne en educatie)project, is afgelopen week via Zoom gelanceerd in de vergaderzaal van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MiniOWC). 16 scholen in de kustvlakte waaronder basis- en VOJ-scholen, doen mee aan het project. De thema’s van het project zijn handen wassen, gezond drinkwater en goede sanitatie. Het gaat om een samenwerking tussen MinOWC en het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef).

Van het ministerie zijn de afdelingen Curriculumontwikkeling en+ Onderzoek en Planning, en het onderdirectoraat Technische dienst bij het project betrokken. Het waarnemend hoofd van de afdeling Curriculumontwikkeling Melissa Venetiaan zegt dat het project wereldwijd een positief effect heeft op de gezondheid, het zelfvertrouwen en het leren en bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) 4 en 6.

Het project wordt uitgevoerd volgens de drie sterren benadering, waarbij op elke school een werkgroep nagaat als de school beschikt over gezond drinkwater, goede toiletten en mogelijkheden tot handen wassen. Leerkrachten en leerlingen vullen verder de vragenlijsten in over de beschikbaarheid van Wash op de school en geven de school een score. Na het geven van een score probeert elke school het steeds beter te doen. Om de 6 maanden volgt de evaluatie, waarbij nagegaan wordt als het Wash-project volledig is uitgevoerd.

De regionaal vertegenwoordiger van het Unicef, Nicolas C. Pron, zei dat vooral nu met de Covid-19-pandemie het belangrijk is dat kinderen schoon drinkwater en hygiëne hebben op scholen, zodat ze veilig en gezond zijn, meldt de voorlichting van MinOWC.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May