Boeren in Marowijne volgen driedaagse landbouwtraining
16 Nov 2021, 17:25
foto
60 boeren uit Marowijne doen mee aan een training om hun productie te verbeteren en te verhogen.


Boeren van Marowijne krijgen op Moengo een Good Agriculture Practices (GAP) training. Hierdoor zullen zij in staat zijn om hun productie te verbeteren en te vergroten. De driedaagse training is maandag begonnen en wordt gehouden door de ministeries van Regionale Ontwikkeling & Sport (ROS) en Landbouw, Veeteelt & Visserij. Er doen 60 boeren mee. 

“We brengen de mensen heel wat zaken bij,” deelt Hermien Pavion mee. Zij is directeur van Agrarische Ontwikkeling Binnenland op het ministerie van ROS. “We leren ze onder andere hoe het groeiproces van bepaalde gewassen in de gaten te houden, om bepaalde zaken te registreren. Bijvoorbeeld, als een gewas last heeft van een schimmel dat ze dat opschrijven, zodat ze in het vervolg weten hoe in te springen.” 

De boeren planten overwegend gember en cassave. Groenten, bananen en peper zijn ook populair. “Ze planten wel van alles,” geeft Pavion aan. Sommigen hebben hectares aan cassave. Na de training kunnen zij een beter product leveren en  de oogst garanderen. De mensen planten en verkopen ook zelf. Met het certificaat hebben ze meer zekerheid, meer garantie op inkomsten.” De training wordt met een certificaatuitreiking afgesloten. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May