Vrouw blijft aangehouden in moordzaak partner
09 Nov 2021, 03:11
foto


Het Hof van Justitie heeft maandag de beschikking van de rechter-commissaris die de onmiddellijke invrijheidstelling had gelast van Simone P., vernietigd. Als motivering is aangegeven dat er nog een onderzoeksbelang is. Simone P. is ingesloten voor de moord op haar partner Claido van der Kast.
 
Advocaat Maureen Nibte bevestigt deze beslissing van het hof. Volgens haar is door het Openbaar Ministerie vermeld dat er nog een reconstructie zal plaatsvinden. Verder is de verdachte een Guyanese, waardoor er vluchtgevaar bestaat.
 
De rechter-commissaris had vrijdag de onmiddellijke invrijheidstelling gelast van Simone P. bij de behandeling van het verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering, dat ingediend was door advocaat Nibte. Het Openbaar Ministerie tekende beroep aan.
 
Simone P. viel op de bewuste avond met haar baby in de armen in slaap. Van der Kast kwam bij haar en sloeg haar onmiddellijk. Hij pakte een mes van de keuken en sleurde haar naar de bovenverdieping. Het mes viel uit handen van de man op de vloer. Simone P. pakte dat en stak hem ermee, welke verwonding de dood ten gevolge heeft gehad. 
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May