Achaibersing geeft uitleg over rvc's en stichtingen
09 Nov 2021, 02:10
foto
Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning


Minister Armand Achaibersing van Financiën & Planning zegt om een reactie gevraagd aan Starnieuws dat hij niks te verbergen heeft over stukken die NDP-fractieleider, Rabin Parmessar, maandag heeft overhandigd aan de leiding van De Nationale Assemblee. Parmessar heeft uittreksels van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) overgelegd waaruit blijkt dat enkele ministers in raden van commissarissen (rvc's) zitten en in besturen van stichtingen. 

Over zijn rvc-lidmaatschap in Varossieau heeft de minister een brief waaruit blijkt dat het bedrijf verzuimd heeft hem uit te schrijven uit het register van KKF. Het bedrijf biedt zijn verontschuldiging hiervoor aan. Hetzelfde geldt voor Prestige NV een dochteronderneming van Twinn hotels. Wat NV United Business House betreft, staat op het uittreksel aangegeven dat dit bedrijf vanaf 2015 een lege NV is. Er worden geen activiteiten ontplooid. 

De stichting Radjkali en Bansradj, zijn de ouders van Achaibersing. De nog levende kinderen hebben besloten het ouderlijk huis in een stichting te plaatsen en ze zitten allen in het bestuur. Dit is om een boedelprobleem in de toekomst te vermijden, legt de bewindsman uit. 

In 2003 heeft Achaibersing een terrein op Saramacca gekocht onder de stichting Risio. "Het is algemeen bekend dat ik een stukje terrein en huisje op Saramacca heb". Wat Stichting Golden Vision, betreft heeft Achaibersing in 2012 een perceel gekocht en een huis gebouwd. "Maar belangrijk is dat in alle uittreksels van de stichtingen staat: Elke activiteit gericht op het behalen van winst is uitgesloten. "De zaken die ik bezit, heb ik hard voor gewerkt. Dus ik schaam daar totaal niet voor, integendeel, ik ben er trots op. Ik maak niet wereldkundig wat ik bezit maar ik doe er ook niet geheimzinnig over", stelt de bewindsman. Hij zal donderdag ingaan op deze kwestie in De Nationale Assemblee. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May