Covid-update: Aantal mensen in thuisisolatie neemt af
06 Nov 2021, 09:16
foto
Het aantal mensen dat thuis in isolatie is, neemt flink af. Tot 3 november waren 713 personen die positief zijn, in thuisisolatie. Daarvoor was het aantal boven de 1.450.


Tot en met 3 november hadden 1.483 personen een derde prik (booster shot) gehad. De afgelopen week (tussen donderdag 27 oktober en donderdag 3 november) heeft het aantal van de mensen dat thuis in isolatie met het coronavirus zit, een diepe duik gemaakt. Er zijn 713 personen in thuisisolatie geteld. De week ervoor waren er 1.680. De afgelopen week zijn 4 stergevallen thuis geteld; de week daarvoor was het 11. Deze week zijn 313 personen thuis genezen, de week ervoor 761. 

De derde prik wordt aangeraden aan 60 plussers, dialysepatiënten, personen met een verlaagde afweer (zoals kankerpatiënten). Ook aan ‘frontliners’ die direct met covidpatiënten bezig zijn en daardoor meer risico lopen om met het virus besmet te raken, wordt een boostershot aangeraden. Personen die Covid hebben gehad voordat ze gevaccineerd waren, worden ook aangeraden om zich volledig te vaccineren. 



Tot donderdag was 42 procent van de doelgroep, iedereen vanaf 12 jaar, volledig gevaccineerd. Het algemeen covidsterftecijfer baart nog steeds zorgen, dat is nog steeds te hoog. In de eerste 6 dagen van deze maand zijn er al 19 doden gevallen. In de thuissituatie is er wel een forse daling gaande. Het covidmeldpunt 178, dat alle thuiscijfers bijhoudt, geeft aan dat het aantal genezen mensen aan de lage kant is, omdat niet alle data op tijd worden aangeleverd. Er zijn op dit moment slecht 24 mensen aan zuurstofmachines. Er zijn 180 van die apparaten beschikbaar. 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May