Vrouw toch niet in vrijheid gesteld wegens beroep OM
06 Nov 2021, 00:43
foto


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdagmiddag beroep aangetekend tegen de beslissing van de rechter-commissaris (rc) die de onmiddellijke invrijheidstelling gelastte van Simone P. Advocaat Maureen Nibte bevestigt tegenover Starnieuws dat met het aantekenen van het beroep door het OM, de vrouw, die  is ingesloten voor de moord op haar partner Claido van der Kast, toch niet op vrije voeten komt.

Binnen drie dagen zal deze zaak door het Hof van Justitie worden behandeld dat dan een beslissing over de detentie van Simone P. moet nemen.

Nibte had een verzoek op basis van artikel 54a van het Wetboek van Strafvordering bij de rc gedaan, dat is ingewilligd. De rc heeft een beroep op noodweer gegrond geacht.

De advocaat constateert dat de vrouw emotioneel kapot is omdat zij psychisch, fysiek en seksueel geweld heeft meegemaakt. Zij had een beroep gedaan op noodweer casu quo noodweerexces.
 
De vrouw viel op de bewuste avond met haar baby in de armen in slaap. Van der Kast kwam bij haar en sloeg haar onmiddellijk. Hij pakte een mes van de keuken en sleurde haar naar de bovenverdieping. Het mes viel uit handen van de man op de vloer. Simone P. pakte dat en stak hem ermee, welke verwonding de dood ten gevolge heeft gehad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May