Ondernemers horecasector krijgen in 2 dagen antwoord
03 Nov 2021, 00:01
foto
Ondernemers uit de horecasector hebben vanuit 't Vat gelopen naar het Assembleegebouw om een petitie aan te bieden. (Foto's: René Gompers)


De ondernemers uit de horecasector hebben een goed gesprek gehad met de minister van Volksgezondheid en het Outbreak Management Team. Zij hebben de nood van de ondernemers erkend, deelt Jonathan Martodihardjo, voorzitter van Vereniging Horeca Suriname mee. Binnen twee dagen zullen de ondernemers horen welke van hun eisen alvast worden ingewilligd. Zij willen langere openingstijden, de indoor-dining weer mogelijk maken, gelijke behandeling bij de handhaving en opheffen van de lockdown. 

Dinsdag hebben de ondernemers zich bij ‘t Vat verzameld. Zij voelden zich niet serieus genomen door de overheid en zijn overgegaan om een signaal te geven. Er was veel politie op de been. De horecasector heeft opnieuw petities ingediend bij De Nationale Assemblee en het Kabinet van de President. Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft de petitie persoonlijk ontvangen. Hij heeft de ondernemers ook toegesproken. Bee gaf aan hun situatie te begrijpen en dat hij ervoor zal zorgen dat ze wel serieus genomen worden. Bij het kabinet is de petitie door directeur Adjay Moensi ontvangen. Daarna is de groep naar het ministerie van Volksgezondheid getogen, op uitnodiging van minister Amar Ramadhin. 

“Voor ons is het belangrijkste dat we verruiming van openingstijden krijgen, zodat we niet verzuipen. Maar meer nog om de lasten te betalen, schulden af te lossen, werknemers te behouden," legt Martodihardjo uit. "De minister heeft erkend dat we voor grote uitdagingen zitten. Ze hebben twee dagen de ruimte gevraagd om na te gaan welke eisen direct uitvoerbaar zijn. Ze gaan ons niet in het donker laten. Er zijn concrete afspraken en houden ze eraan. We komen niet graag op straat, maar dit was nodig. Maar als ze ons weer aan het lijntje ouden gaan we inderdaad met onze potten en pannen op straat komen.” 

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May