Koopkracht in januari door meevaller Staatsolie
27 Oct, 05:40
foto
President Chan Santokhi te Moengo Tapu. (Foto: CDS)


President Chan Santokhi heeft aangekondigd dat uit een meevaller van Staatsolie van ruim US$ 90 miljoen, de regering vóór eind dit jaar US$ 70 miljoen krijgt. “De helft van dit geld gaat terug naar de samenleving vanaf 1 januari volgend jaar”, maakte het staatshoofd bekend tijdens de opening van de middelbare school op Moengo Tapoe dinsdag.

Los van de in juni uitgekeerde ondersteuningstoelage van SRD 1.000 dat een jaar wordt uitgekeerd en de koopkrachtversterking van SRD 700 vanaf eind september aan ambtenaren, is de regering van plan om vanaf 1 januari opnieuw een koopkrachtversterking te geven, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Santokhi zei dat de opdracht reeds is gegeven om het proces in te zetten voor de uitkering van de koopkrachtversterking. De minister van Financiën & Planning moet dit volgens de president verder uitwerken met de vakbonden in Tripartiet Overleg. De andere helft van het bedrag van US$ 70 miljoen wordt gebruikt voor de ontwikkeling van projecten in alle districten om ontwikkeling te brengen en werkgelegenheid te creëren. Deze meevaller van Staatsolie was naar zeggen van de regeringsleider niet gepland. Het bedrag van ruim US$ 90 miljoen komt door de inschrijvingen van oliegiganten in de nieuwe blokken voor de kust. Die hebben bonus betaald, merkte het staatshoofd op.

 “Het volk heeft zware offers gebracht, zware offers die we voelen. We zijn tussen het volk en daarom gaan we het volk niet in de steek laten. Daarom gaan wij weer met koopkrachtversterking komen reeds begin van het volgend jaar. Maar nu structureel in goed overleg met de vakbonden”, stelde de president.
Advertenties