Boog bij ziekenhuizen blijft gespannen door Covid-situatie
08 Oct 2021, 00:00
foto
Op de reguliere Covid-persconferentie is benadrukt dat de ziekenhuizen onder druk staan. Van l-r: Maureen Wijngaarde, Soenita Nannan Panday, Rakesh Gajadhar Sukul en Eric Commissie. (Foto: René Gompers)


De situatie in de ziekenhuizen is nog steeds hetzelfde: het zorgpersoneel kan de golf van covid-patiënten bijna niet meer aan. Niet iedereen kan opgenomen worden waardoor zieken thuis in isolatie moeten. Aan de ene kant schijnt er wat verandering te komen; er is een toename van personen die zich willen en laten vaccineren. Vanaf vrijdag zullen er meer plekken zijn voor 'prikevenementen', waaronder de Tabernacle for Faith and Love gemeente. Ook wordt getracht om het Zorghotel tot een 'eenmaal 24 uur per dag' prikpunt te maken.

Donderdag is op een persconferentie aangeven wat de status is van de covid-situatie in het land. Die is min of meer hetzelfde gebleven: er zijn nog steeds teveel besmettingen en teveel doden. In de maand september zijn er 163 doden gevallen. In oktober zijn reeds 60 mensen overleden. De zorgverleners zijn aan het einde van hun latijn. Maar vrij nemen zit er niet in. Er is gebrek aan krachten in de ziekenhuizen. Er zijn ook niet genoeg mensen om te swabben of te vaccineren op de verschillende plekken.

Maureen Wijngaarde-Van Dijk, directielid van de Medische Zending en huisarts Eric Commissie delen mee dat er wat meer bereidheid is te merken bij de Inheemsen en de Marrons. Bewoners van het binnenland organiseren zelf activiteiten om het prikje te halen. Later op de dag zal er een prikevenement zijn bij Poli Alendy aan de Industrieweg, Saron.

Ook bij KKF kan vandaag weer massaal geprikt worden. Zaterdag bij de Tabernacle of Faith and Love aan de Kwattaweg. Afgelopen zondag is er bij de Rajpurkerk geprikt. Het evenement was een succes geweest. Soenita Nannan Panday-Gopising, voorzitter van de Stuurgroep Covid Communicatie, geeft aan dat geprobeerd wordt om ook het Zorghotel in te zetten. Daar zal als het lukt, het covidspuitje '1x24 uur per dag' beschikbaar zijn.

De situatie van de ziekenhuizen is niet verbeterd benadrukken Nannan Panday en Rakesh Gajadhar Sukul, directeur Volksgezondheid. "We zijn overrompeld," geven ze aan. Er is wel een kleine daling te merken in het aantal mensen dat ziek wordt. Nannan Panday: "Maar de ziekenhuizen gaan het nog lang niet merken. De mensen kunnen niet meer. De mensen willen met verlof, ze willen ook eruit. Maar we blijven maar erin."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May