Politiebond op werkbezoek bij Nederlandse collega's
07 Oct 2021, 06:59
foto
Mielando Atompai, voorzitter van de SPB


Een delegatie van de Surinaamse Politiebond (SPB) onder leiding van voorzitter Mielando Atompai is op werkbezoek in Nederland op uitnodiging van de Nederlandse Politiebond (NPB). Atompai zegt aan Starnieuws dat de relatie met NPB hersteld is door het vorige bestuur onder leiding van Raoul Hellings.

Atompai zegt dat het bestuur Hellings een brief had geschreven naar NPB omdat de relatie bekoeld was, nadat het bestuur daarvoor, ruim 150.000 euro niet kon verantwoorden. Dat bedrag was gegeven aan de SPB door NPB. Nadat Hellings de draad opgepakt had, is een delegatie van de NPB naar Suriname geweest. Dit bestuur heeft de relatie verder opgepakt.

De SPB wil de samenwerking met de Nederlandse collega's nieuw leven inblazen. Gedacht wordt onder andere aan het verzorgen van opleiding en de versterking van de rechtsstaat. Het gaat om een samenwerking waarbij er wederzijdse voordelen zijn, zegt Atompai.

Van de delegatie maken deel uit secretaris Revelino Eijk, bestuurslid Yuiaisa Branche en Raoul Hellings (adviesorgaan). De tickets, verblijf en vervoer zijn voor rekening van de NPB. De delegatie is gisteren vertrokken en keert op 21 oktober terug. Bestuurslid Sergio Gesrooh neemt waar als voorzitter.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November