Exploratieput Keskesi South-1 gedicht en verlaten
29 Sep 2021, 20:10
foto


TotalEnergies heeft de Keskesi South-1 boorput in Blok 58 gedicht en verlaten. In de exploratieput zijn geen commerciele winbare hoeveelheden koolwaterstoffen aangetroffen. APA Corporation, die 50% partner is van TotalEnerges in het offshore-blok heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De put werd geboord op ongeveer 6,2 kilometer van de ontdekkingsput Keskesi East-1 met behulp van de Maersk Developer boorinstallatie van het Deense boorbedrijf Maersk Drilling.

"De eerste taxatiebron bij Keskesi was een substantiële stap om de zuidelijke omvang van de bron te beoordelen", zegt Tracey K. Henderson, senior vicepresident van APA Exploration. "Deze locatie had het potentieel om te bevestigen dat er een zeer grote hulpbron aanwezig was als deze was verbonden met het reservoirzand in de ontdekkingsput." Er werd echter geen geschikt zand van reservoirkwaliteit ontwikkeld in de beoogde formaties op de locatie Keskesi South-1.

Henderson zei dat de gegevens die uit de put worden verzameld, zullen worden gebruikt om hun geologische model te kalibreren en de volgende stappen voor Keskesi-beoordeling te bepalen.

Volgens APA is het boorschip Maersk Developer verhuisd naar de Sapakara South-1-put, waar hij een test zal uitvoeren van het eerder aangekondigde beoordelingssucces. Na de voltooiing van de Sapakara South-1 stromingstest, zal het exploratieprogramma worden voortgezet met voorbereiden van de volgende exploratieput bij Krabdagoe net ten oosten van Keskesi. Het boorschip Maersk Valiant boort momenteel Bonboni, de eerste exploratie in het noordelijke deel van Blok 58. Beide boorplatforms worden beheerd door TotalEnergies.

Blok 58 omvat ruim 5.700 vierkante kilometer en bevindt zich in de vroege fasen van exploratie en beoordeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May