Crèches krijgen na 40 jaar opknapbeurt
30 Sep 2021, 14:37
foto
Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting staat voor een van de crèches die gerenoveerd zal worden. (Foto: CDS)


Zes crèches die beheerd worden door Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (Sbec) van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), krijgen na 40 jaar een facelift. De totale kosten bedragen SRD 4.736.800. Het geld komt uit het Basic Needs Trust Fund Project 9 (BNTF 9), een schenking van de Caribbean Development Bank (CDB). Het gaat om Kotomisie, Nene, Fajalobi, Kokorie en Mamio in Paramaribo en Gongote in Wanica (Hanaslust).

Uit de BNTF 9-schenking worden vanaf 2019 vijf projecten uitgevoerd, waarvan de crècherenovatie er één is. Met het opknappen van de crèches wil het ministerie de kinderen in een beter leefbaar milieu opvoeden en begeleiden in hun groeifase. De 1ste oplevering moet in oktober plaatsvinden.

Het BNTF 9-programma wordt uitgevoerd om armoede onder de bevolking te verminderen door de uitvoering van projecten die gerelateerd zijn aan onderwijs, watervoorziening en goede sanitatie en ook het verbeteren van inkomensvoorziening door menselijke ontwikkeling, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

BNTF 9-projectmanager Jaswant Doekharan geeft aan dat regelmatig onderhoud zal bijdrage aan de duurzaamheid van de gebouwen en zal bijdragen aan de kindvriendelijkheid. Phylicia van Cooten directeur van de Sbec, onderschrijft de noodzaak van deze renovaties. Ze weet dat de meeste crèches nooit eerder zijn gerenoveerd sinds hun bestaan. Van Cooten vraagt nog even geduld aan de ouders, gezien de crèches reeds twee maanden zijn gesloten door de renovaties. Ze verwacht dat de renovaties midden oktober afgerond zijn.”

De bedrijven die het werk uitvoeren zijn Cornerstone NV, Aannemingsbedrijf Soeram en Aannemingsbedrijf Balwant Gir. De directievoering wordt gedaan door de vertegenwoordigers van Kalitech Inc. gevestigd in Guyana. Minister Uraiqit Ramsaran en onderdirecteur Felicia Berggraaf – Redjosetiko van Sozavo brachten ook een oriëntatiebezoek aan de crèches, meldt de voorlichting van het ministerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May