Brunswijk belooft steun voor topsport
24 Sep, 05:31
foto
Donovan Wisse, wereldkampioen kickboxen, naast vicepresident Ronnie Brunswijk.


Donovan Wisse, wereldkampioen kickboxen, heeft zijn belt woensdag gepresenteerd aan waarnemend president Ronnie Brunswijk. Brunswijk was ingenomen met de geleverde prestatie van Wisse en heeft beloofd om de ontwikkeling van beleid op sportgebied nauw gade te slaan. De regering is bezig met het uitwerken van een plan om Surinaamse sporters beter te waarderen, ondersteunen en begeleiden in hun streven naar het leveren van topprestaties.

Wisse werd met een technical knock-out op 4 september 2021, uitgeroepen tot wereldkampioen kickboksen in zijn klassement. Hiermee plaatste ook hij Suriname op de wereldkaart. Wisse zal zijn titel verdedigen in januari 2022, meldt het directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident.

Earnie Enig die de top-sporter vergezelde bij zijn bezoek aan het kabinet van de vicepresident, zei vol overtuiging dat Wisse de beste wereldkampioen is. Hij gaf ook aan dat Wisse ondanks zijn Nederlandse nationaliteit zich trots voelt om zich de Surinaamse wereldkampioen te noemen. “Hij zal ons trotser maken en wij als Surinamers moeten het koesteren en beseffen dat het om een wereldkampioen gaat", zegt Enig.

Advertenties

Tuesday 19 October
Monday 18 October
Sunday 17 October
Saturday 16 October