Franse minister: Taliban liegen
12 Sep 2021, 08:27
foto
De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, woont een gezamenlijke persconferentie bij aan de Bauhaus-universiteit in Weimar, Duitsland. (Foto: Reuters)


De Taliban liegen en Frankrijk zal geen enkele relatie hebben met zijn nieuw gevormde regering. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, zaterdag laat, laten weten. Hij is vandaag in Qatar waar hij toekomstige evacuaties uit Afghanistan zal bespreken.

"Ze zeiden dat ze sommige buitenlanders en Afghanen vrij zouden laten vertrekken en ze spraken van een inclusieve en representatieve regering, maar ze liegen", zei Le Drian op France 5 TV.

"Frankrijk weigert deze regering te erkennen of enige vorm van relatie met deze regering te hebben. We willen acties van de Taliban en ze zullen wat economische ademruimte en internationale betrekkingen nodig hebben. Het is aan hen."

Parijs heeft ongeveer 3.000 mensen geëvacueerd en heeft technische gesprekken gevoerd met de Taliban om die vertrekken mogelijk te maken.

Le Drian, die op weg is naar de Qatarese hoofdstad Doha, zei dat er nog een paar Fransen en een paar honderd Afghanen met banden met Frankrijk in Afghanistan achterblijven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May