Brunswijk staat op volledige opstart onderwijs binnenland
09 Sep 2021, 23:01
foto
De stagnaties in de opstart van het onderwijs in het binnenland moeten in opdracht van waarnemend president Ronnie Brunswijk worden weggemaakt.


De nieuwe VOS-school te Moengotapu opent haar deuren op 10 oktober. Er zullen volgens inventarisatie van het ministerie van Onderwijs ongeveer 200 eerstejaars scholieren op deze school worden opgevangen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft met Onderwijs-minister Marie Levens afgesproken dat stagnaties in het regulier onderwijs in het binnenland onmiddellijk moeten worden opgeheven.

Levens heeft de opdracht om onderwijs te brengen waar er een grote concentratie van Mulo-scholieren is. Het gaat in deze om een pilotfase in onder andere de dorpen Loka Loka en Guyaba. In deze twee dorpen wordt volgend maand het eerste Mulo-leerjaar opgestart. Als er genoeg materiaal en menskracht is, zal de bewindsvrouw ook het tweede leerjaar moeten opstarten, tekent het Directoraat Volkscommunicatie op.

De jeugdigen in deze gebieden zijn verstoken van onderwijs, nadat zware regens het gebouw en het meubilair van de basisschool te Loka Loka hebben vernietigd. Minister Levens heeft ook de opdracht om oplossingen te zoeken voor de problemen van LBO Brokopondo, OS Sarakreek, Tapoeripakreek en Langu. Brunswijk heeft haar op het hart gedrukt erop toe te zien dat de kinderen van het Langu-gebied vanaf 1 oktober weer naar school kunnen gaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May