Reactie op Regering verlaat sturingsrol
04 Sep 2021, 11:41
foto


De NDP-fractie bekritiseert het laatste bezoek van Zijne Excellentie president Chan Santokhi aan Guyana en het op handen zijnde bezoek aan Nederland en de timing ervan. Let wel het is diezelfde NDP die ons land internationaal te schande heeft gezet door een staatsbezoek van ex-president Bouterse aan het grootste land ter wereld China, in de week van zijn strafproces.

Amper genoot Suriname van de beelden hoe de chinezen ons volkslied trompetterden en de president verwelkomden. Vervolgens een uur later staat vrijwel in alle internationale kranten hoe de uitgenodigde president Bouterse uit Suriname, momenteel bij de president van China, in eigen land is veroordeeld tot 20 jaar cel. Nou zelfs dit was teveel voor China, een land dat het niet zo nauw neemt met de internationale mensenrechten. Alle officiële ontmoetingen werden on-hold gezet.

Dus wie beticht wie van timing? En wat is het belang van uitgenodigd zijn of niet? Snapt deze NDP-fractie niet dat door dit soort acties een president van Suriname niet makkelijk wordt uitgenodigd? Want door deze "uitgenodigde" actie staat de NDP in het Guiness Book of Records als het gaat om het geven van schande door een zittende president aan het ambt en dus de Republiek Suriname. Daarom moet deze zelfde fractie een toontje lager zingen als ze het hebben over buitenlandse reisjes van de huidige president. En al helemaal niet over het bezoek aan "buurland" Guyana. Met het vliegtuig ben je binnen een uur in Guyana. Deze staatshoofden ontmoeten elkaar nog wel. Idem over het maken van staatsreizen en de kosten die hiermee gepaard gaan.

Want het was onder deze NDP-regering dat SLM-vliegtuigen op kosten van het volk, werden gecharterd voor de reizen van de president. Waardoor mensen, die met hun eigen geld dik hadden betaald voor hun tickets, gewoon werden achtergelaten in het buitenland en op kosten van de SLM ( lees kosten van het volk) langer in een hotel moesten verblijven. Diezelfde SLM die zijn vliegtuigen niet kon betalen. Diezelfde SLM die nu ook hierdoor vliegtuigloos is. De ex-president charterde gewoon een vliegtuig uit Turkije om hem van hieruit naar China te vliegen. Dit alles voor een bijeenkomst op kosten van de staat, waar we ons land internationaal schande hebben gegeven.

Overigens een leider die nooit door deze zelfde NDP-fractie tot de orde is geroepen en is gevraagd om af te treden. Ook niet na de electorale afstraffing op 25 mei 2020. En ook niet na die schandalige uitlatingen van de laatste persconferentie onlangs, 1 dag na zijn ziekmelding. Een dag na het 8 december strafproces. Een persconferentie waaruit nu blijkt dat de NDP-voorzitter ook een soort vakbondsleider is van de onderwereld. En over wapens van defensie onderhandelt met kennelijk zeer duistere figuren. Afgezet tegen de achtergrond dat we leven in een Suriname waar de criminaliteit ernstig verruwd met mega drugsvangsten bij de dag en ongekend harde moordpartijen. Het is gewoon onvoorstelbaar dat deze partij ons nu het morele kompas komt voorhouden.

De NDP-fractie stelde in haar eerder artikel "Hoe verwacht de regering dat de samenleving haar verantwoordelijkheid neemt, als ze zelf haar verantwoordelijkheid niet kent noch inneemt?" Deze NDP-fractie moet zich realiseren dat ze alle geloofwaardigheid kwijtraakt door het sturen van dit soort artikelen, met wat er rondom en binnen deze partij gebeurt.

Maak eerst zelf schoon schip. Verwijder de rotte appelen. Spreek je openlijk uit tegen criminaliteit. Royeer veroordeelde leden. Wellicht dat het volk dan eindelijk de leiders kan krijgen die het verdient. En andere politieke partijen deuren openen om in dialoog te treden. Zodat we oprecht kunnen werken aan een sterk Suriname. Want een partij die veroordeelde criminelen accommodeert en adoreert...zo een partij kan nooit en zal nooit een voorhoede speler zijn in een rechtvaardig en maatschappelijk sterk Suriname.

Drs. Aristo Kelly MSc
Lid NPS

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May