Volksgezondheid: Niks mis met Moderna vaccins in Suriname
02 Sep 2021, 02:44
foto


De Moderna vaccins die in Suriname zijn, zijn veilig. Dit deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. In badges uit Japan zijn met de nummers 3004667, 3004734 en 3004956 onregelmatigheden aangetroffen. Volksgezondheid heeft Moderna vaccins ontvangen met badgenummer 3003604. Dit is een Europese bezending en niet de Japanse lading, waarover er veel ophef is ontstaan.

Zwangeren wordt gevraagd om informatie na te lezen via de beschikbare kanalen van het ministerie van Volksgezondheid, om voorzien te worden van de juiste informatie. Het beschermen van moeder en kind is in deze Covid-19 pandemie urgenter dan daarvoor. Zwangeren kunnen namelijk niet alleen worden blootgesteld aan het Covid-19 virus, maar ook hun kind als er niet preventief wordt opgetreden. Wereldwijd is men reeds gestart met het toedienen van vaccins aan zwangere vrouwen om hun gezondheid en dat van het kind te bevorderen.

Ook voor de zwangeren gelden de MoHaNa protocollen, om de handen regelmatig te ontsmetten, drukke plekken te vermijden en onderling een minimale afstand van anderhalve meter aan te houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May