Vergadering 'Collectief' kiest Miskin als voorzitter CLO
27 Aug 2021, 14:00
foto
De bestuursleden die tijdens een vergadering vandaag in KOB gekozen zijn als bestuursleden van de CLO.


Tijdens een vergadering vandaag is Michael Miskin gekozen tot voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO). Deze verkiezing is gehouden nadat tien bonden van de CLO een vergadering hadden aangevraagd. Hier is niet op gereageerd door Ronald Hooghart, voorzitter van de CLO. Hooghart zei eerder dat hij zich niet druk maakt om de bestuursverkiezing die was uitgeschreven. Intussen hebben Miskin en Glenn Swamipersad ook een strafklacht tegen Hooghart ingediend wegens doodsbedreiging.

Miskin zegt in gesprek met Starnieuws dat op 28 mei een besluit is genomen door de Assemblee van de Ledenraad om verkiezingen uit te schrijven. De gewijzigde statuten van de CLO bieden die ruimte, zegt hij. Er is één kandidatenlijst ingediend onder leiding van Miskin. De verkiezingscommissie stelt dat de kandidatenlijst conform artikel 14 van het Huishoudelijk Reglement ondertekend is door minstens drie federaties en/of bonden. In de verkiezingscommissie hadden zitting Jerrel Woon (voorzitter), Romeo Ravenberg, Patricia Reumel en Robert Ameerali als observer.

De overige bestuursleden zijn: Glenn Swamipersad, Rudolgo Palmtak, Jan Aviankoi, Oemsalma Rodjan, Marlon Hoogdorp, Mayra Finsy-Sedoc, Bisnoepersad Dalloesingh, Eugene Daniël en Kenneth Koningverdraag.

Wat de strafklacht betreft, zou Hooghart op een Ravaksur vergadering de vorige maand hebben gezegd dat hij Miskin en Swamipersad zal doodschieten. Het heeft wat tijd gekost voordat de strafklacht ingediend kon worden door hem en Swamipersad, zegt Miskin. Hij hoorde de bedreiging een week later. Daarna zijn er gesprekken geweest met aanwezigen op de vergadering, die de uitspraak hebben bevestigd. Na de advocaat te hebben geraadpleegd, is besloten de aangifte te doen. Diverse personen die de bedreiging gehoord hebben, zijn bereid een verklaring af te leggen bij de politie, zegt Miskin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May