Stroomtarieven bezorgen mensen bijna een hartaanval
26 Aug 2021, 03:38
foto
Deze persoon betaalde tussen de SRD 200 en SRD 250 per maand.


De verhoogde rekeningen van elektriciteit zijn binnen. Veel mensen krijgen de schrik van hun leven van de tarieven die zij moeten betalen. Ondanks het feit dat aangekondigd was dat de rekeningen verhoogd zouden worden en dat kleine huishoudens dit niet zouden voelen, blijken in de praktijk de bedragen bijzonder hoog te zijn.

Starnieuws heeft diverse mensen gesproken over de nieuwe stroomtarieven. De meeste mensen weten niet hoe ze de verhoogde rekeningen zullen betalen. Mohamed heeft een rekening gekregen van SRD 1.100, terwijl hij vorige maand nog voor het zelfde aantal kilowattuur SRD 350 betaalde. De man is radeloos. Hij verdient netto slechts SRD 1.900. Hij vraagt zich af hoe hij deze maand zal overleven. Hij heeft het geluk dat hij geen huurhuis hoeft te betalen, hij woont met zijn gepensioneerde vader in huis met zijn gezin. Wie minder dan SRD 50 betaalden, betalen ongeveer SRD 15 meer.

De meeste mensen die rond de SRD 200 in juli betaald hebben, moeten van de maand tussen de SRD 550 en SRD 600 neertellen. Een ondernemer die verplichtingen heeft naar buitenlandse bedrijven, zit met de handen in het haar. Hij  betaalde elke maand tussen de SRD 30.000 en SRD 32.000 voor verbruikte energie. Nu heeft hij een rekening gekregen van SRD 125.000. Hij wil contracten die hij heeft niet kwijt, omdat hij ook nog schulden heeft bij de banken die hij moet aflossen. Maar met dit bedrag aan kosten voor energie wil hij liever stoppen met zijn zaak, maar ook dat is niet mogelijk omdat hij de schulden moet aflossen.

Terwijl burgers klagen over de verhoogde stroomtarieven, krijgt de bond bij de Energie Bedrijven Suriname naast 10% loonsverhoging vanaf september tot en met december een toeslag. Op 15 september krijgen de werknemers SRD 4.000 aan bonus. Vanaf oktober tot de rest van het jaar krijgen ze elke 15e van de maand SRD 3.000.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May