Veiling goederen RZW stopgezet
23 Aug 2021, 22:53
foto


De veiling van voertuigen en een vergaderbureau van het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) is stopgezet door de kortgedingrechter. Het executoriaal beslag is opgeheven en het verhoogde gevorderde bedrag, afgewezen.

Het RZW heeft 'onder protest van gehoudenheid', hangende hoger beroep, loonbetalingen voldaan aan de arts Rudrakant Oemraw, als betrokkene bij de organisatie rond eind juli 2021. De RZW deed de betaling in uitvoering van een kort geding vonnis in eerste aanleg en onder dreiging van executieveiling van essentiële middelen, voor de patiëntenzorg bedoeld, zegt algemeen directeur Jason van Genderen.

Oemraw gaf echter opdracht tot voortzetting van de veiling en wilde het totale bedrag van het ziekenhuis betaald krijgen. Ook wilde de door hem gehanteerde deurwaarder uitbetaling voor werkzaamheden gerelateerd aan een veiling die geen doorgang zou vinden.

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica zegt het hoger beroep over het oorspronkelijke geschil met vertrouwen tegemoet te zien en is toegewijd aan het principe dat middelen ingezet behoren te worden voor patiëntenzorg.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May