Mexico: Man begraaft vrouw en vijf kinderen
23 Aug 2021, 16:40
foto
Het jongste slachtoffer van orkaan Grace in Mexico is een twee weken oude baby. (Foto's: Reuters)


In Mexico is de begrafenis gehouden van een gezin van zes personen die zaterdag omkwamen toen een aardverschuiving hun huis in de deelstaat Veracruz overspoelde. Een moeder en vijf van haar zes kinderen - de jongste slechts twee weken oud - kwamen om bij de aardverschuiving veroorzaakt door orkaan Grace in de stad Xalapa.

De man van de vrouw heeft lokale media verteld hoe hij en zijn buren probeerden zijn gezin uit de modder te bevrijden. Reddingswerkers slaagden er uiteindelijk in om een ​​zevenjarig jongetje levend te bevrijden.

De man, door lokale media Adán genoemd, zei dat hij vanuit hun eenvoudige huis op een heuvel was weggelopen toen hij zaterdag vroeg in de ochtend een luid gebrul had gehoord. Uit angst dat de heuvel achter het huis op het punt stond in te storten, schreeuwde hij naar de buren om hem te helpen zijn gezin eruit te krijgen.

"Toen ik terugkwam, ontdekte ik dat mijn vrouw en kinderen al onder de modder waren begraven", vertelde hij aan de krant El Sol de Orizaba.

De doden zijn genoemd als de 27-jarige Dora Isabel en haar kinderen Kevin (9), Cristofer(5), Axel Jair (4), Alexa (3) en de twee weken oude baby María Fernanda.

Adán en zijn buren beschreven hoe ze één stem om hulp hoorden roepen. Reddingswerkers met speurhonden slaagden erin zijn zevenjarige zoon te lokaliseren, die met slechts enkele lichte verwondingen uit de modder werd bevrijd.

In de buurt werd ook een zevenjarig meisje gedood toen een muur bovenop haar instortte toen de fundamenten van haar huis het begaven.

Een andere man stierf onder het puin in het noorden van Veracruz. Over het negende slachtoffer zijn geen details bekendgemaakt.

Orkaan Grace bracht windsnelheden tot 200 km per uur toen hij zaterdag vroeg de kust van het vasteland van Mexico bereikte. Hevige regenval veroorzaakte wijdverbreide overstromingen in Xalapa voordat Grace afzwakte tot een tropische storm toen het landinwaarts trok.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May