Politie-informatie over verkeersdode bij 'Bosjebrug'
18 Aug 2021, 16:38
foto


Alice Kasanpawiro-Kartoidjojo (68) is dinsdag, na betrokken te zijn geweest bij een aanrijding op de rotonde bij de Wijdenboschbrug, komen te overlijden. Het ontzielde lichaam van de vrouw, dat bekneld zat in het voertuig, werd door de brandweer uit de auto gehaald. Een arts stelde officieel de dood vast. Haar 71-jarige echtgenoot P. Kasanpawiro heeft letsels opgelopen en werd per ambulance gebracht naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

De politie van het bureau Nieuwe Haven heeft na onderzoek geconstateerd dat de 42-jarige DAF truckbestuurder H.L. over de Wijdenboschbrug reed. Hij kwam vanuit de richting van Commewijne en ging richting Paramaribo. Vóór hem reed een aantal voertuigen dat eveneens vanuit de richting van Commewijne kwam en richting de rotonde ging. Op een bepaald moment viel het remsysteem van het sleepvoertuig bij de top van de brug uit. De truckbestuurder probeerde af te remmen, maar dat lukte hem echter niet, waardoor hij tegen het laatste voertuig dat voor hem reed, aankwam. H.L. week vervolgens uit naar de rechter rijstrook, maar kwam in botsing met een andere auto die vanuit tegenovergestelde richting kwam aangereden. Het sleepvoertuig rolde verder en kwam op de rotonde in botsing met het witte voertuig waarin het echtpaar zat. De vrouw was vrijwel op slag dood, meldt de politie Public Relations.

De truckbestuurder H.L. blijkt niet in het bezit te zijn van de Categorie rijbewijs om het voertuig te mogen besturen.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam ter obductie in beslag genomen, terwijl de truckbestuurder hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May