Organisaties laten hun stem horen tegen vaccinatiedwang
19 Aug 2021, 00:00
foto
Jennifer van Dijk-Silos


Religieuze organisaties, Ravaksur, vakbonden en individuen stellen de toenemende apartheid en discriminatie aan de kaak. Zij vinden dat burgers, onder wie werknemers, niet gedwongen moeten worden om zich te vaccineren. Jennifer van Dijk-Silos, een van de initiatiefnemers, zegt aan Starnieuws dat het de bedoeling was om de petitie aan president Chan Santokhi aan te bieden. Er is op 6 augustus een brief geschreven naar de president, maar deze is verwezen naar de juridische adviseurs. Om het momentum niet te verliezen is ervoor gekozen om de petitie aan waarnemend president Ronnie Brunswijk aan te bieden vrijdag.

Van Dijk-Silos zegt dat de aanbieders van de petitie in dialoog willen gaan met de regering. De rechten van burgers worden geschonden door de directe en indirecte vaccinatiedwang. Minister Amar Ramadhin heeft de vorige week aangekondigd dat er 180.000 doses Pfizer vaccins binnenkort verwacht worden. Dan zullen ook kinderen vanaf 12 jaar worden gevaccineerd. Volgens Van Dijk-Silos worden hierdoor ook kinderrechten geschonden. Zij voert aan dat in Israël bewezen is dat Pfizer het immuunsysteem kapot maakt.

Een kleine groep is de petitie gestart, maar intussen hebben anderen, waaronder Ravaksur en diverse vakbonden zich ook aangesloten. Ravaksur stelt in een ondersteuningsbrief aan de president dat er sprake is van discriminatie op basis van medische persoonskenmerken. Veel werknemers ondervinden de discriminatie aan den lijve en worden hier het slachtoffer van. Enkele lidbonden van Ravaksur hebben samen met kerkgenootschappen schriftelijk een audiëntie aangevraagd om de petitie aan te bieden. Ravaksur heeft besloten de aanbieding van de petitie te ondersteunen, omdat zij zich kan terugvinden in de inhoud.

De brief van Ravaksur is ondertekend door de voorzitters Errol Snijders (Moederbond), Ronald Hooghart (CLO), Armand Zunder (PWO) en Sonny Chotkan (OSAV).

U kunt de brief over de aanbieding van de petitie hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_aanbieding_petitie.PDF                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May