Zestien jaar gevangenisstraf voor Oedit
17 Aug 2021, 01:34
foto


Ramchender Oedit moet zestien jaar gevangenisstraf uitzitten voor betrokkenheid bij de invoer van 488 kilo cocaïne. Ook moet hij een boete betalen van SRD 350.000, subsidiair twaalf maanden hechtenis. Rechter Maureen Dayala heeft maandag beslist dat het verstekvonnis tegen Oedit ten uitvoer moet worden gelegd. Zij heeft het verzet vervallen verklaard.

Oedit was bij verstek veroordeeld en had daartegen verzet aangetekend. Chandra Algoe, een van de advocaten van Oedit, zegt desgevraagd dat zij zich neerlegt bij de beslissing van de rechter. Oedit zal de zestien jaar gevangenisstraf moeten uitzitten. Momenteel is Oedit opgesloten in Nederland. Indien de behandelende arts aangeeft dat de veroordeelde veilig kan afreizen, zal Oedit zijn straf in Suriname moeten uitzitten. Vooralsnog zal hij nog in Nederland zijn straf uitzitten, omdat zijn gezondheidstoestand het reizen naar Suriname niet toelaat.

Algoe had de rechter eerder verzocht om de dagvaarding van Oedit nietig te verklaren. “De verdediging heeft reeds eerder betoogd dat zowel naar Nederlands als naar Surinaams recht, de akte van uitreiking aan gebreken lijdt en wel ontbreekt het dwingendrechtelijke voorgeschreven nummer van het schrijven. Daarnaast is de autoriteit van welke het gerechtelijk schrijven uitgaat, foutief vermeld.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May