DNA-voorzitter bespreekt issues actievoerenden met president
16 Aug 2021, 13:59
foto
Assembleevoorzitter Marinus Bee spreekt de menigte toe. Hij heeft de zorgpunten aangehoord en zal deze bespreken met president Chan Santokhi. (Foto: René Gompers)


Assembleevoorzitter Marinus Bee heeft een gesprek gehad met Stefano 'Pakittow' Biervliet. Hij had de wens te kennen gegeven de Assembleevoorzitter te willen spreken. Bee zegt aan Starnieuws dat hij de punten heeft aangehoord en de wensen en grieven zal doorgeleiden naar president Chan Santokhi. Intussen is er telefonisch overleg geweest met de president. Hij zal de leiding van De Nationale Assemblee vanavond ontvangen om vraagstukken te bespreken.

De actievoerenden hebben hun ongenoegen kenbaar gemaakt over onder andere de verhoging van de brandstofprijzen, de prijzen van de basisgoederen en de verhoging van de elektriciteitstarieven. Zij wilden de Assembleevoorzitter hierover spreken. Bee toonde zich daartoe bereid en ontving Biervliet en een kleine delegatie. Aangedrongen werd bij de Assembleevoorzitter om de menigte toe te spreken.

De parlementsvoorzitter is naar de menigte toegegaan met enkele Assembleeleden. Hij heeft hen gesproken en beloofd de issues door te geleiden naar de president, die belast is met de uitvoerende macht. Na de toespraak van Bee hebben de mensen ook gesproken met Assembleelid Patricia Etnel (NPS). Assembleelid Edward Belfort (ABOP) had de actievoerenden ook toegesproken en hen gevraagd om de actie vreedzaam te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May