De directeur, de adviseur en de markt
16 Aug 2021, 15:42
foto


Wanneer aanbestedingen of gunningen, openbaar dan wel onderhands, breed in de pers worden uitgemeten, dan kun je er donder op zeggen dat er een geurtje aan is. Dat was ook het geval met het projectvoorstel voor de bouw van een openbare markt te Nickerie voor een bedrag dat lekker schommelt van 4.1 tot 5 miljoen US-dollar. De wijze waarop het voorstel heeft gecirculeerd tot de goedkeuring daarvan door de president, leek immers op een leuk onderonsje dat plaatsvond op het kabinet van de president.

De directeur Politieke en Beleidsaangelegenheden van het kabinet van de president bezorgt een brief aan de adviseur Materieel en Logistiek op hetzelfde kabinet die een kamer verderop zit, waarin staat dat het door de adviseur ingediend projectvoorstel goedgekeurd is door de president. Nou weten we dat naast de president beide functionarissen top-prominenten zijn van dezelfde coalitiepartij. We weten ook dat het geen onbekend fenomeen is in de (Surinaamse) politiek dat partijbonzen op basis van gemaakte afspraken vóór de verkiezingen, hun beloofde 'portie' na verkiezingswinst zodanig moeten verzilveren dat er altijd ‘iets blijft hangen”. Zolang dit op een eerlijke en transparante wijze toegaat kun je er in principe weinig aan doen. Aan de andere kant is het onwenselijk dat de president die onpartijdig en objectief behoort te handelen, zich in een zodanige positie laat manoeuvreren dat hij al snel beschuldigd kan worden van partijfavoritisme bij de goedkeuring van projecten.

Om de ontstane commotie enigszins te bedaren, haastte de directeur zich daarna door te stellen dat de adviseur niet belast wordt met de bouw van de markt, maar dat het een gangbare communicatielijn is op het Kabinet van de President bij de oplevering van “grote projecten die op lokaal niveau bijdragen tot directe verbetering van de levenskwaliteit van de gehele bevolking”.  De vraag die hier ook terecht kan worden gesteld is: of überhaupt nu, de bouw van een nieuwe markt in Nickerie, gerechtvaardigd is. Er is geen kip die bezwaar kan hebben tegen een hypermoderne openbare markt, maar de “echte markt” wordt nu nog beheerst door financiële krapte in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en het kapotte wegdek in het westen. Zal de nieuwe markt bijdragen tot directe verbetering van het leven van de Nickeriaan die elke dag aankijkt tegen oncontroleerbare prijzen voor levensonderhoud?

Naar aanleiding van kwalitatieve verscherping van het aanbestedingsproces liet minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken, januari dit jaar nog optekenen dat “ambtenaren en mensen in politieke functies niet mogen deelnemen aan aanbestedingen”. Hoe het ministerie dat wil bereiken is nog een raadsel, daargelaten nog of dat een passend antwoord is op het probleem. In 2019 is er een ontwerp initiatiefwet Aanbestedingswet in DNA ingediend die uitgaat van een Aanbestedingsautoriteit als het centrale autonome orgaan dat namens de overheid het aanbestedingsproces faciliteert en uitvoert. Deze broodnodige wet heeft onder andere tot doel het bevorderen van spaarzaamheid en doelmatigheid bij aanbestedingen en het realiseren van transparantie daarbij. Ook wordt hiermee een eerlijke, onpartijdige en billijke behandeling van alle inschrijvers beoogd. Het wordt nu tijd dat de minister van Openbare Werken zich met zijn staf eerder over deze ontwerpwet buigt in plaats van dat hij zich druk maakt over de wijziging van de Personeelswet.

Raymond S. Sapoen   
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May