Vorswijk mag geen concessies zelfstandig uitgeven
13 Aug 2021, 18:45
foto
Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer.


Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) mag niet zelfstandig concessies uitgeven. De uitgifte zal voortaan uitsluitend na goedkeuring van de regeringstop gebeuren. Deze werkafspraak is gisteren gemaakt bij het overleg van minister met president Chan Santokhi en vicepresident Ronny Brunswijk op het kabinet van de president. Het is de bedoeling dat de staat en gemeenschappen in het binnenland meer voordelen halen uit de uitgifte van concessies.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale samenwerking, was als eerste vervanger van de Raad van Ministers aanwezig bij de bespreking. Aan de orde kwam ook de uitreiking van ongeveer 100 grondbeschikkingen in het district Saramacca het komend weekend.

Vorswijk zegt dat het beleid rond de uitgifte scherper gesteld zal worden. Er zal beter gekeken worden aan wie de concessies wordt gegeven en wat de concessiehouders ermee doen. Een tweede afspraak is het afronden van de grondaanvragen die reeds liggen bij het ministerie. Het gaat vooral om kleine aanvragen van mensen die hun bereidverklaringen van hun bouwkavels in handen wensen te krijgen. De president en de vicepresident hebben de minister gevraagd er werk van te maken dat alle kleine aanvragen worden afgerond.

“Het ministerie zal zich extra inzetten om de vele overdrachten van percelen en achterstanden in de komende periode te finaliseren. De regering wil aan het eind van deze zittingsperiode met een tevreden gevoel terugblikken. Ik ga voor transparantie”, zegt Vorswijk. Er komt volgens haar een definitief einde aan de situatie waarbij indieners van aanvragen niet wisten waar zij aan toe waren. “We gaan werken aan een digitaliseringssysteem waardoor je via de digitale weg kan volgen waar jouw stuk ligt.”

Vorige week vrijdag heeft Vorswijk de eerste beschikkingen uitgereikt in het district Marowijne; komend weekend is Saramacca aan de beurt, meldt de Communicatiedienst Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May