Ramdin voor overleg naar Brazilië
12 Aug 2021, 18:37
foto
Minister Albert Ramdin


Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking brengt een bliksembezoek aan Brazilië. Hij is vandaag vertrokken voor een onderhoud met zijn collega Carlos Alberto França, van Buitenlandse Zaken. De bewindsman keert vrijdag terug. 

Dit bilaterale ministerieel overleg gaat over een uitgestelde meeting die door door Covid-19 niet eerder is uitgevoerd. De Braziliaanse overheid heeft haar eigen transport ingezet om deze dialoog voortgang te laten hebben, meldt de Communicatiedienst Suriname.

Van de zijde van Suriname zullen enkele strategische onderwerpen, die van belang zijn voor de regering aan de orde komen waaronder samenwerking op het gebied van technologie, defensie en veiligheid, energie, luchtvaart. Voorts worden ook de IMF-onderhandelingen besproken en de kandidatuur van rechter Maytrie Kuldip Singh voor het Inter-Amerikaanse Hof van Mensenrechten.

Beide landen hebben de wens en intentie de samenwerking te intensiveren en de bilaterale betrekkingen te versterken. Hiertoe worden ook voorbereidingen besproken voor het bezoek van president Bolsonaro aan Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May