Gajadien: Covid-maatregelen versoepelen voor bedrijfsleven
11 Aug 2021, 00:48
foto
Coalitiefractieleider Asis Gajadien


Voortzetting van dezelfde Covid-maatregelen werkt stremmend op de economische ontwikkeling van het land. Het bedrijfsleven en andere instanties moeten meer vrijheden krijgen op basis van ontwikkelde protocollen. Zij moeten ook meer verantwoordelijkheden nemen om een veilige gezondheidssituatie te waarborgen op de werkplek. Dit zegt coalitiefractieleider Asis Gajadien in gesprek met Starnieuws. Hij vindt dat - gezien de wereldwijde trend - mensen die volledig gevaccineerd zijn, meer bewegingsvrijheid krijgen, waardoor anderen ook gestimuleerd worden om zich te vaccineren.

Gajadien vindt dat de regering het roer moet omgooien. Bij de behandeling van de Wet Burgerlijke Uitzonderingstoestand heeft hij hier ook voor gepleit. Hij voert aan dat Guyana zijn economie met hele lichte beperkingen vrijgelaten heeft. Toch heeft het buurland minder doden dan Suriname. "Hier zitten wij met een economische crisis en wij leggen beperkingen voor onszelf op. Het is juist een prioriteit om het economisch leven goed op gang te brengen. Wereldwijd zien wij dat het openstellen van bedrijven of restaurants voor gevaccineerden meer een regelmaat wordt dan een uitzondering. Het wordt tijd dat wij in Suriname deze trend van overheidswege niet belemmeren", stelt de politicus.

Uit gesprekken met ondernemers blijkt dat diverse bedrijven veiligheidsvoorzieningen getroffen hebben. Mensen die niet gevaccineerd zijn worden ontslagen of zij komen niet in aanmerking voor incentives, zoals bonussen. Gajadien zegt begrip te hebben voor de situatie waarbij mensen toegang tot de werkvloer wordt ontzegd. De bedrijven willen hun mensen ook beschermen tegen personen die zich weigeren te vaccineren. Onder de werknemers zijn er ook personen die behoren tot risicogroepen. Mensen die niet gevaccineerd zijn, kunnen hen besmetten. Gajadien vindt dat de overheid niet moeilijk moet doen als niet-gevaccineerden worden ontslagen. 
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May