Pahladsingh directeur SNFI NV; akte getekend
08 Aug 2021, 14:14
foto
De akte van SNFI NV is in bijzijn van notaris Humphrey Blom getekend. Dit gebeurde vrijdag op het Kabinet van de President. (Foto: CDS)


De ondernemer Rajen Pahladsingh is benoemd tot directeur van Suriname National Foreign Investment NV (SNFI). Hij was ook de directeur van de doodgeboren Surfin NV.  Pahladsingh is eveneens president-commissaris van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij. 

De akte van de NV is vrijdag getekend op het Kabinet van de President. “De regering is wijzer geworden en heeft uit de fouten bij de oprichting van NV Surfin geleerd. Wij hebben ons aan alle wettelijke vereisten gehouden bij de oprichting van SNFI NV. Uit de geboorte van de nieuwe NV zal er energie geput worden om de gestelde doelen te realiseren”, zei de president bij de ondertekening.

SNFI heeft een reeks doelstellingen, maar het ontplooien van activiteiten gericht op het mobiliseren en aantrekken van investeringskapitaal voor de uitvoering van projecten en programma’s, is als hoofddoel gesteld. Het kapitaal is ter bevordering van de duurzame sociaaleconomische ontwikkeling, ter versterking van de monetaire stabiliteit en voor de economische weerbaarheid van de Staat en diens financiële instellingen. Het kapitaal van de vennootschap bedraagt SRD 1 miljoen, verdeeld in 10.000 aandelen van elk SRD 100, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De overige directieleden van SNFI zijn nog niet benoemd. Dit zal gebeuren in overleg met de regering. "Er zal een dusdanige economische situatie gecreëerd worden in Suriname, waar de hele bevolking aan participeert. Hierdoor kunnen wij af van het pakkettensysteem'‘, merkte Pahaladsing op. De ministers Albert Ramdin en Armand Achaibersing zijn de gemachtigden van deze NV. De akte werd in bijzijn van notaris Humphrey Blom en zijn twee getuigen getekend.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May