Somohardjo beëdigt leden hoofdstembureau Sipaliwini
07 Aug 2021, 18:41
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (rechts), directeur Nasier Eskak (links) samen met de beëdigde leden van het hoofdstembureau Sipaliwini.


Districtscommissaris (dc) Ose Jabini is de nieuwe voorzitter van het hoofdstembureau van het district Sipaliwini. Hij is vrijdag beëdigd door minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) op het hoofdkantoor van het ministerie.

Voorafgaand aan de beëdiging werd de eedformule voorgelezen door Biza-directeur, Nasier Eskak. Op basis van artikel 28 van de Kiesregeling zijn ook beëdigd Erwin Linga als waarnemend voorzitter, Frits Ndepe, Josta Lewis en Henk Deel, als leden en Walter Bonjaski, Monique Sapa en Michel Bimboe als plaatsvervangende leden. Bij de beëdiging was ook aanwezig directeur Maverick Boejoekoe van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Minister Somohardjo gaf aan dat het land nu in de post electorale fase is van de verkiezingen. Binnenkort zullen trainingen verzorgd worden aan de dc’s over de organisatie van de verkiezingen van 2025. “De deuren van het ministerie staan altijd open, dus als er wat is, hoor ik dat graag”,  zei de bewindsman. 

Medio februari werden de leden van het hoofdstembureau Brokopondo beëdigd. Inmiddels worden de  voorbereidingen getroffen om ook de hoofdstembureaus van de andere districten in de komende periode te doen beëdigen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May