Asabina vraagt aandacht voor drukte bij poli's AZP
06 Aug 2021, 07:42
foto
BEP-fractieleider Ronny Asabina


BEP-fractieleider Ronny Asabina is, net als velen die naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), zijn gegaan donderdag geschrokken van de drukte. Het Assembleelid zei in De Nationale Assemblee dat het wel drie maal drukker was dan op de Centrale Markt. Er heerste een enorme drukte in AZP bij de verschillende poliklinieken, waarbij de 1.5 meter afstand niet in acht kon worden genomen.

Het was zo druk dat alle zitplaatsen op de banken in AZP bezet waren. Mensen zaten dicht naast elkaar. Er waren twee tot driemaal zoveel mensen. Asabina vroeg aandacht van de regering over deze situatie en de preventieve gezondheidszorg. Hij wil weten hoeveel hiervoor begroot is. Hij pleitte ervoor om meer aandacht te besteden aan een gezonde leefstijl.

De volksvertegenwoordiger merkte op dat veel medisch specialisten het land al verlaten hebben en meer zullen vertrekken. Een medisch specialist begint gemiddeld op 35-jarige leeftijd  aan zijn carrière. Meesten hebben 100.000 euro schuld door hun studie. Nu de regering heeft aangekondigd dat er nivellering komt in de loonstructuur, zullen nog meer medici vertrekken. Hij vroeg de aandacht van de regering voor de situatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May