35 jaar cel geëist tegen verdachte dubbele moord
03 Aug, 16:58
foto


Tegen Amar J. is 35 jaar celstraf geëist voor het vermoorden van zijn moeder en Dion Beeldstroo. Zijn advocaat Therese Roos vroeg maandag in haar pleidooi aan de rechter om deze strafeis niet over te nemen.

Officier van justitie Shanta Mahadew vindt echter dat bewezen is dat de 20-jarige jongeman zich schuldig heeft gemaakt aan het opzettelijk uitlokken van poging tot moord en het opzettelijk uitlokken van poging tot diefstal met geweldpleging en moord van respectievelijk zijn moeder en Beeldstroo. Verder acht zij bewezen het verbergen en wegmaken van het lijk van Beeldstroo en het voor handen hebben van wapen en patronen.

Amar J. had Beeldstroo SRD 6.000 betaald om zijn vader te beroven en te vermoorden. Beeldstroo was samen met R.N. die reeds is veroordeeld naar de woning geweest om tegen betaling de opdracht van Amar J. uit te voeren. Daarbij waren zij gewapend met een vuistvuurwapen. Zij drukten het wapen tegen het hoofd van de zus van Amar J. en dreigde haar te zullen vermoorden en verkrachten indien zij geen geld zouden krijgen. Voorts richtten zij dat vuistvuurwapen op de vader van Amar J. om geld af te staan. Zij mishandelden de vader door hem meerdere keren te trappen.

Mahadew vindt dat het niet aan de daders is te danken dat zij de diefstal middels geweld en de moord op de vader niet hebben kunnen voltooien, maar aan het feit dat de moeder en zus luidkeels om hulp hadden geroepen. Beeldstroo en R.N. renden toen weg. Mahadew zegt dat Amar J. zijn moeder op een gruwelijke wijze heeft vermoord, door haar te vergiftigen.

Advocaat Roos is de mening toegedaan dat de doodsoorzaak van de moeder van de verdachte hartfalen is. Dat blijkt uit de verklaring van een arts. De verdere behandeling van deze zaak vindt op 18 oktober plaats.  
Advertenties