Dienstverlening SZF hervat; actie opgeheven
27 Jul 2021, 12:48
foto
SZF-directeur Amar Randjietsing


De actie bij de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) is opgeheven nadat de bond en directie met elkaar in overleg zijn geweest. De bond was vrijdag in beraad omdat er geen uitvoering werd gegeven aan de collectieve arbeidsovereenkomst van 2020. “Er was een miscommunicatie en dat is uitgesproken. Eigenlijk zouden we in het weekend al eruit zijn. Maar vanmorgen hebben we goed overlegd en alles afgerond,” zegt Amar Randjitsing, directeur bij SZF tegen Starnieuws.

Mensen zijn maandag verrast bij aankomst op het SZF-kantoor voor hun reguliere zaken. Randjitsing merkt op dat de dienstverlening in een aangepaste vorm werd aangeboden. “Ik erken dat er veel misnoegen is ontstaan want mensen zijn gekomen om zaken te doen en de bezetting is bijna leeg. Er ontstaan irritaties en we bieden daarom ons gepaste verontschuldigingen aan de gemeenschap,” zegt de SZF-directeur. Hij merkt op dat de dienstverlening weer aangeboden kan worden aan het publiek.

Bij zijn aantreden als directeur waren verschillende zaken aangekondigd. “De doorlichting gaat onverkort door van het SZF,” zegt Randjitsing. Hij merkt op dat inmiddels het SZF een aantal zaken heeft uitgewerkt en gedeponeerd bij het Openbaar Ministerie voor onderzoek. Een andere uitdaging is volgens hem het inlopen van de achterstand van jaarverslagen en het afleggen van verantwoording. “We hebben 2016 al afgerond en leggen de laatste hand aan het verslag van 2017. We hopen dat het binnen een maand af is”.

Voor de jaarverslagen moet er veel zoekwerk gedaan worden en is veel reconstructie geëist om achter data te komen. “Daarom hebben we bij die staking van de afgelopen drie dagen het gemis van het personeel echt gevoeld. Want de mensen zetten zich echt in,” zegt Randjitsing. Nu wordt er gewerkt aan het uitvoeren van het meerjarenplan vervat in het jaarplan 2021.

De SZF-topman stelt het op prijs dat dienstverleners veel begrip hebben getoond. “Zij zitten met aanpassingen die vanaf 2017 niet zijn gedaan. Dus wij zijn in goed overleg bezig met alle dienstverleners om uit de impasse te geraken”. Hij geeft aan dat de achterstanden niet in één keer kunnen worden ingelopen. Maar hij merkt op dat binnen een paar maanden het SZF beter gaat draaien.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May