Arts Nanhoe: Kinderen niet op scholen besmet
25 Jul 2021, 02:50
foto


Scholieren van verschillende scholen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze scholen zijn niet gesloten. Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei eerder in De Nationale Assemblee dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg heeft aangegeven dat de scholen niet gesloten hoeven te worden. Op basis van dit advies er er gehandeld.

Arts Vern Nanhoe, vertegenwoordiger van Volksgezondheid, zei zaterdag op een reguliere persconferentie van de regering dat de scholen zich hebben gehouden aan de protocollen. Daarom hoeven de ouders niet te vrezen omdat er geen besmetting op de scholen hebben plaatsgevonden. De personen zijn buiten besmet en zijn ziek op school gekomen.

Als iedereen zich houdt aan de Covid-maatregelen: afstand houden, mond-neusbedekking ophebben, handen wassen en de leerkrachten erop toezien dat de protocollen worden nageleefd, is er minimaal tot geen gevaar, zei Nanhoe. Een paar leidinggevenden van scholen hebben hun probleem voorgelegd aan Nanhoe. Hij heeft hen gerust kunnen stellen. Alleen mensen die fysiek contact hadden met de kinderen, zonder mondkap, zij zijn in quarantaine. Tot nu toe hebben de scholen aangegeven dat ze zich aan de protocollen hebben gehouden. "Dat is wel goed afgelopen", concludeert Nanhoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May