Brunswijk wil tastbare resultaten zien op ROS
23 Jul 2021, 01:38
foto
Vicepresident Ronnie Brunswijk, minister Gracia Emanuël van ROS en directieleden tijdens de presentatie op het ministerie. (Foto: Voorlichting ROS)


Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft donderdag zijn eerste oriëntatiebezoek gebracht aan het ministerie van Regionale ontwikkeling en Sport (ROS). Hij is van plan diverse ministeries te bezoeken om na te gaan welke knelpunten er zijn en hoe zaken effectiever aangepakt kunnen worden.
De directoraten moeten de komende tijd samenwerken aan de vooruitgang van het binnenland van Suriname. Ook voor ontwikkelingsprojecten op nationaal vlak moeten de directoraten nu, na een jaar regering Santokhi-Brunswijk, eindelijk aan de slag om tastbare resultaten neer te zetten, zegt het Directoraat Volkscommunicatie in een persbericht.

Maandelijks zullen de verschillende werkzaamheden geëvalueerd moeten worden om te zien welke concrete vorderingen er worden geboekt. Dit heeft Brunswijk bevolen tijdens een rondleiding op ROS. Minister Gracia Emanuël
heeft de directeuren van de vijf directoraten geïntroduceerd. Gordon Touw Ngie Tjouw (Sportzaken), Loreen Jubithana (Duurzame Ontwikkeling Inheemsen), Joraisa Pokie (Duurzame Ontwikkeling Afro- Surinamers Binnenland), Hermien Pavion (Duurzame Agrarische Ontwikkeling Binnenland) en Maverick Boejoekoe (Regionale ontwikkeling) hebben een inleiding gehouden over het reilen en zeilen. De grootste uitdagingen waarmee de directoraten te kampen hebben, zijn onder andere gebrek aan financiële middelen, kader, kantoorbenodigdheden en meubilair. Na alle algemene presentaties is er gekeken naar mogelijke oplossingsmodellen waarbij er een verslag gemaakt zal worden met betrekking tot het bezoek van de vp op het ministerie, meldt de afdeling Voorlichting van ROS.

Brunswijk vindt dat ondanks de aangehaalde problemen, de situatie op het ministerie hoopgevend is en kan er positief gekeken worden naar de richting waar men naartoe moet. Er moet een verslag gemaakt worden van de gepresenteerde punten waarbij er een betere inschatting gemaakt kan worden hoe deze zaken op te lossen. De vp merkte op dat er constructief van gedachten gewisseld is. Ondanks de problemen wordt er gewoon doorgewerkt.

"Belangrijk is dat wij de samenleving zo snel mogelijk uit de achterstand moeten halen en dat werk begint bij het ministerie van ROS. Wanneer je ergens werkt moet er eenheid zijn anders kan je je doelstelling niet behalen". Na de
presentatie bezocht de vp de verschillende directoraten. De vp en de minister werden vergezeld door Harish Monorath van het Kabinet van de VP, beleidsadviseur Nabesing Ajeki, Directeur Volkscommunicatie Humphrey Dundas, Peter Waterberg van Volkscommunicatie en Marlon Cairo van Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May