458 personen laten zich vaccineren in Ocer
18 Jul 2021, 07:43
foto
NDP-voorzitter tevens ex-president Desi Bouterse laat zich ook fotograferen achter de frame: Proud to be protected, proud to protect you. (Foto's: René Gompers)


“Ik zeg tegen alle artiesten om zich te vaccineren,” roept artiest Isaac ‘James Francis’ Leeflang zijn collega's op. “In deze tijd kun je wel veel met social media doen. Maar we gaan terug moeten naar normaal, om in bijzijn van anderen te zijn, om shows te kunnen doen.” Hij is zaterdag ook naar Ocer geweest om zich met Sinopharm te laten vaccineren. Daar hebben op de vaccinatiedag 458 mensen het ‘covidprikje’ genomen.

Ocer is na POC, zaterdag de tweede plek geweest waar men kon kiezen tussen AstraZeneca en Sinopharm. 377 personen hebben voor Sinopharm uit China gekozen. Ex-president Desi Bouterse en voorzitter van de NDP heeft ook voor Sinopharm gekozen. Hij merkt op dat hij ook gewacht had op meer keus. Hij had liever Sputnik uit Rusland of Soberana uit Cuba, deelt hij mee. Maar Sinopharm is net zo goed.

Bouterse drukt de samenleving op het hart om zich aan de covidregels te houden en zich ook te laten vaccineren.  “Ik gebruik ook wel oso dresi,” geeft hij aan. “Omdat het ook belangrijk is dat je immuunsysteem goed moet zijn. Je moet de zaak niet onderschatten. Belangrijk is dat je je zoveel als mogelijk moet houden aan de regels wanneer je ergens komt. Je immuunsysteem moet je zelf opbouwen.”

Raimiel en Kathleen zijn samen komen vaccineren met AstraZeneca. Na de observatie gaan ze samen op de foto achter een frame waarop “Proud to be protected, proud to protect you” prijkt. “Voor ons maakt het merk niet uit,” deelt Kathleen mee. “We moeten toch gevaccineerd zijn? Het gaat om onze gezondheid.” Raimel: “Ik ben toch blij dat ik het heb genomen. Ik heb nu wat meer zekerheid.”

Artiest James Francis hoopt dat er meer mensen zich vaccineren. “Zodat we verder kunnen gaan met hoe de wereld in elkaar hoort te zitten,” merkt hij op. “Zodat we allemaal kunnen bewegen, kunnen reizen. Zodat we niet in lockdown hoeven te zijn.”  

POC is vandaag weer de enige plek waar men kan kiezen tussen Sinopharm en AstraZeneca. Als alles goed verloopt zullen er vanaf deze week meerdere plekken moeten zijn waar men kan kiezen tussen ‘Sino’ en ‘Astra’. Het Moderna vaccin is bestemd voor specifieke groepen, zoals zwangere vrouwen en kankerpatiënten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May